Stammer dit barn? Mangler du viden om stammen? Er du i tvivl om, hvordan du bedst hjælper dit barn? Savner du information om tilbud til børn med stammen?

Stammeforeningen inviterer forældre til børn, der stammer, til informationsmøde mandag den 18. marts fra klokken 16:00 til 19:00 på Kolding Kommunes Uddannelsescenter. Der er også mulighed for at deltage online via videolink (læs mere længere nede). Til mødet vil du blandt andet blive klogere på følgende:

 • Hvilke tilbud findes der til børn, der stammer, og hvad kan barnet få ud af professionel hjælp?
 • Hvordan hjælper man som forælder bedst sit barn?
 • Hvordan er livet med stammen, både fra forælderens og den stammendes perspektiv?

Der vil være afsat god tid til spørgsmål og dialog.

Mødets deltagere

Til at hjælpe os med at afdække det profesionelle perspektiv får vi besøg af to tale-/hørekonsulenter fra pædagogisk psykologisk rådgivning (PPR) i Kolding Kommune. De vil fortælle, hvordan de til daglig arbejder med børn, der stammer.

Vi får også besøg af tre personer, der med udgangspunkt i deres personlige erfaringer og forhold til stammen, vil være med til at belyse stammen fra forskellige synspunkter:

 • Bettina er mor til (voksne) børn, der stammer. Hun har gennem mere end 25 år arrangeret lejre og træf for børn og unge, der stammer, samt deres forældre. Gennem det arbejde og sin egen rolle som forælder har hun et stort kendskab til forholdet mellem forældre og børn med stammen.
 • Caroline er 19 år og afsluttede sidste år 3. G. Hun har stammet lige så længe, hun kan huske, og har i flere sammenhænge modtaget talepædagogundervisning. Hun kan blandt andet fortælle om, hvilke udfordringer, man kan støde på, når man som barn og ung stammer i folkeskolen og gymnasiet.
 • Cecilie er 26 år og læser til sygeplejerske. Hun har gennem fire år været ambassadør for Stammeforeningen, hvor hun har holdt foredrag for børn, unge og deres forældre om, hvordan det er at stamme. Cecilie har også deltaget i radio- og fjernsynsprogrammer for at sætte fokus på stammen.

Online deltagelse

Hvis du ikke har mulighed for at være fysisk tilstede, er der mulighed for at deltage online via videolink. Du tilmelder dig online deltagelse her: https://events.teams.microsoft.com/event/f31a7f3c-5345-461c-9ae9-b49e2d078298@25a24b27-7bc5-42be-b266-9a266cc4838b?fbclid=IwAR3AU8zID3ucxXbIHpBowd3ObZE0vk6mrEqaG1GDx1Yo1ndh2Et2HGjmCH0

Praktiske detaljer

 • Hvornår? Mandag den 18. marts fra klokken 16:00 til 19:00. Der vil være indlagt en pause.
 • Hvor: Kolding Kommunes Uddannelsescenter, Ågade 27, 6000 Kolding. Der er også mulighed for online deltagelse (information følger).
 • Hvem: Mødet er henvendt til forældre til børn, der stammer, i folkeskolealderen. Du er velkommen til at tage dit barn med. Du behøver ikke være medlem af Stammeforeningen.
 • Forplejning: Der vil blive serveret kaffe og let aftensmad.
 • Tilmelding: Der er ikke krav om tilmelding (medmindre du deltager online – se ovenfor), og der er ikke nogen tilmeldingsfrist. Vi vil dog gerne have en nogenlunde ide om antallet af deltagere, så hvis du ved, at du ønsker at deltage, hører vi gerne fra dig.