Ambassadører

 

At få en ambassadør ud er et tilbud til alle som vil høre

Hvordan vi som stammere eller forældre til børn, der stammer, har oplevet at have stammen tæt inde på livet

samt oplysninger om Stammeforeningen i Danmark (FSD)

Konkrete fakta omkring stammen

Vi tager ud på skoler og uddannelsesinstitutioner for at snakke med børn, unge og lærere, på arbejdspladser eller til konkrete arrangementer som træf/temadage for stammere

Vi snakker også med ”bekymrede forældre”, supplerer talepædagogerne i  deres arbejde med stammegrupper, tager ud i forbindelse med International Stammedag og andre lignende arrangementer

 

Ingen opgave er for lille eller for stor

Vi dækker geografisk hele Danmark

Vi ønsker at give det bedste tilbud og service, og derfor vil du altid kunne få en ambassadør til et arrangement

Ovenstående er et gratis tilbud under Stammforeningen i Danmark (FSD)

Vi  arbejder helt frivilligt og ulønnet – så tøv ikke med at kontakte os

Har vi vakt jeres interesse og ønsker I besøg af en ambassadør, så kontakt:

Sekretariatet på tlf. 30 49 26 96, E-mail: kmt@fsd.dk

Lidt om de enkelte Ambassadører

Martin Olsen

Martin Olsen

Ambassadør

Mit navn er Martin og jeg er fra 1993. Jeg kommer oprindeligt fra Aarhus, men flyttede til Esbjerg i 2015 i forbindelse med uddannelse. Jeg arbejder på nuværende tidspunkt som fysioterapeut på en privat klinik i Esbjerg og derudover er jeg fysioterapeut for Danmarks U17 landshold i ishockey. I min fritid dyrker jeg Crossfit og ellers elsker jeg at være aktiv og nyder en runde golf.

Jeg kan ikke huske en Martin uden stammen, så den har været der hele i mit liv. I en 10 års periode i folkeskolen modtog jeg gruppeundervisning i Aarhus, hvor jeg mødte en masse andre unge som stammede. Undervisningen var ikke noget som rykkede særlig meget hos mig. Modsat kan man sige, at eneundervisning virkelig har skubbet mig enormt meget. Siden 2015 har jeg modtaget dette i Esbjerg og er derfor i gang med et forløb nu. Logopæden og jeg har arbejdet intens med mine dårlige oplevelser fra min ungdom, det psykiske aspekt og ikke mindst stammeteknik.

I min ungdom ville jeg ikke snakke med nogle omkring min stammen. Selv mine forældre blev lukket fuldstændig ude, selvom de har været ”rigtige” forældre når det kommer til stammen. Heldigvis har dette ændret sig og jeg er i dag blevet mere åben omkring min stammen. Derfor snakker vi jævnligt omkring min stammen og hvordan den udfordrer mig i hverdagen.

Hvad kan jeg fortælle om?

For det første kan jeg fortælle min historie som stammer, hvor jeg er gået fra en meget indadvendt, genert og usikker dreng til en ung mand med et arbejde, hvor jeg skal bruge min tale og snakke med nye mennesker hver dag. Dette sammen med min historie og erfaringer, håber jeg kan inspirere flere til at stå frem som stammer.

Desuden vil jeg kunne fortælle, hvordan det er at være ung med et talehandicap, hvor man føler sig hindret talemæssigt såvel som socialt i skolen og i sin vennekreds.

Derudover kan jeg oplyse folk omkring hvad stammen er og hvordan man bør agere som individ, når man møder en som stammer. Jeg møder stadig mennesker, som ikke ved hvordan de skal opføre sig og begynder at grine eller andet. Dette påvirker mig stadig, hvilket det nok altid vil gøre, men jeg håber at kunne viderebringe informationer og oplysninger omkring stammen.

Hvor tilbyder jeg foredrag?
Jeg tilbyder foredrag i Esbjerg-området og Syddanmark.

Kontakt
Telefon: 28 25 30 26
E-mail: m-olsen26@hotmail.com

Jens Høj Jørgensen

Jens Høj Jørgensen

Ambassadør

Jeg er en Årgang 1996 og uddannet elektriker. Og har i flere år arbejdet som uge guide hos bjergsport, hvor jeg har arbejdet med at guide kunderne ud i bjergene, for at opleve det smukke og vilde Østrig.

Har stammet hele mit liv, gået til gruppeundervisning siden jeg var 4 år og til nu.
Sport har været min terapi og gennem blandt andet svømning og cykling på højt plan i mange år. Har kørt i Danmarks bedste ungdomsrække i cykling og svømmet mod de bedste. Derudover er jeg er jeg nu klatreinstruktør og har rejst meget rundt i verden.

Hvad fortæller jeg om:
Livet stopper ikke bare fordi man stammer.
Hvordan kan jeg bruge stammen til en fordel
Konkurrence mennesker helt ind i hjertet

Kontakt
Telefon: 23 70 94 08
E-mail: jenshoejjoergensen@gmail.com

Simon.

Simon.

Ambassadør

Jeg hedder Simon og er 28 år gammel. På Environmental Management på Aalborg universitet læser jeg kandidaten. Jeg har stammet næsten så længe, jeg kan huske, hvilket omverdenen ikke har opdaget, da jeg hele mit liv har skjult det.

Jeg har i mange år forsøgt at undgå ord, sætninger og situationer, hvor der var risiko for, at stammen skulle vise sig.  som en stille og indadvendt person. Med alderen har stammen fyldt mere og mere i min hverdag, og først som 25-årig søgte jeg hjælp.

Jeg er i dag blevet mere åben om min stammen samt mere udadvendt som person.

Jeg vil som ambassadør fortælle om, hvordan åbenhed og accept i forhold til min egen stammen i høj grad har hjulpet mig.Det har resulteret i, at jeg ofte er blevet opfattet som en stille og indadvendt person. Med alderen har stammen fyldt mere og mere i min hverdag og først som 25 årig søgte jeg hjælp.

Kontakt
Telefon: 20 66 68 22
E-mail: simlyhn@gmail.com

Ole Kring Tannert

Ole Kring Tannert

Ambassadør

Jeg hedder Ole og er født i 1968.

Først som 43-årig modtog jeg stammeundervisning. Det skete ved, at jeg googlede mig frem til hjælp.

Inden dette vidste jeg meget lidt om, hvad det ville sige at stamme. Jeg havde mange tanker bla. tænkte jeg, om der var noget galt i min hjerne.

Jeg modtager fortsat ene- og gruppeundervisning, og specielt gruppeundervisning har givet mig meget.

Det har været fantastisk at møde andre voksne mennesker, der ved, hvordan det er at stamme og hvilke tanker, vi bærer rundt på.

Jeg har flere foredrag/historier, som jeg gerne vil dele med andre. Følgende kan nævnes:

Du kan blive, hvad du vil – selvom du stammer!

Jeg lod ikke min stammen styre mine jobvalg. Jeg er udlært i en fotoforretning og har senere haft meget med telefonsalg at gøre, været salgschef i mange år og bliver nu selvstændig.

Jeg kan blive en god ægtemand og far!

Men der har været mange bekymringer, og der kan stadig være det. Jeg har en dejlig kone og to skønne drenge. Det handler om, at holde af os selv som vi er, og om at der ikke findes perfekte mennesker og dermed give værktøjer til bedre at leve med og acceptere sin stammen.

Hvordan kommer man godt gennem teenageårene og styrket ind i voksenalderen?

Jeg lever bedre end nogensinde med min stammen. Det har krævet hårdt arbejde med mig selv og min nærmeste familie, men har været det hele værd.

Hvor mange andre findes der, som aldrig har søgt hjælp, der har et ønske om at leve bedre med sin stammen?

Jeg brænder for at hjælpe andre – ved inspiration og ved at fortælle mine historier.

Kontakt
Telefon: 20 11 28 84
E-mail: olekring@gmail.com

Niels Gudemoes Iversen

Niels Gudemoes Iversen

Ambassadør

Mit navn er Niels, og jeg er er fra 1993. Til dagligt arbejder jeg som konsulent i et mellemstort konsulenthus i København. Oprindeligt kommer jeg fra Als, en vidunderlig ø i det sønderjyske.

Som barn og op igennem mine teenageår var stammen en stor hæmsko for mig. Min stammen var primært kendetegnet af blokeringer, hvilket jeg tydeligt husker som en stor udfordring i forskellige sammenhænge. Derfor har jeg brugt adskillige timer sammen med talepædagoger privat, i folkeskolen og på stammetræf.

Det var en hård kamp for mig at lære at kontrollere min stammen, men med stædighed, vedholdenhed og stor opbakning fra familie og venner lykkedes det. I dag stammer jeg på et niveau hvor det kun i meget lille grad hæmmer mig i det daglige.

Mine erfaringer med stammen, hvordan man lærer at opnå kontrol over stammen og generelt udbrede kendskabet til det at have et talehandicap, er grunden til at jeg er ambassadør for stammeforeningen. Jeg ønsker at inspirere og motivere stammere og deres pårørende til at arbejde målrettet med stammen, og stræbe efter at leve så normalt et liv som muligt selvom man stammer. Det kan man nemlig godt.

Kontakt
Telefon: 24 26 25 15
E-mail: ngi@carve.dk

Dorte Krogh

Dorte Krogh

Ambassadør

Jeg hedder Dorte Krogh og er ikke stammer, men mor og pårørende.

Jeg fortæller om 15 år med stammen i rygsækken.

Jeg er ambassadør, fordi jeg gerne vil videregive, hvad jeg har lært af min søn, og fra samtaler med andre med unge, som stammer. For at bidrage til, at vi som voksne, venner, forældre, familie og pårørende får indsigt og ikke mindst forståelse for, hvad det livsvilkår betyder, når man stammer.

Hvordan er det at være forælder, når de er små, store og større.

Kommunikation til og med familie og venner.

At arbejde med sin stammen i hverdagen.

Og det vigtige samarbejde med talepædagogen.

Jeg fortæller også om Stammeforeningens tilbud og om McGuire programmet, som vi også er en del af. Noget er rigtigt for nogen, andet er rigtigt for andre.

Ud over at det er relevant for forældre med børn som stammer, så ved jeg at de fortællinger ambassadørerne har vil give indsigt, forståelse og respekt for nogen, der ved hvad det vil sige at være en fighter. Jeg er stolt af at være pårørende i dette selskab.

Jeg arbejder med strategisk ledelsesudvikling og kulturforandring i organisationer. Derudover giver jeg også 1:1 ledersparring. Arbejdsmæssigt og privat er jeg drevet af at samle mennesker med mål og mening. Altid baseret på værdierne og forankret i hvem du er, hvad du vil stå for og blive husket på.

Kontakt
Telefon: 41 69 12 82
E-mail: dk@dortekrogh.com

Emil Bækdahl

Emil Bækdahl

Ambassadør

Mit navn er Emil, og jeg er en årgang 1997.

Jeg har stammet lige så længe, jeg kan huske og
har gennem hele mit liv haft min gang hos talepædagoger, psykologer og i
stammegrupper. Her har jeg på forskellig vis arbejdet med de udfordringer, jeg har mødt
på vejen.

Jeg kan først og fremmest fortælle om min historie med stammen som en uundgåelig
rejsekammerat. Gennem skift af miljø – fra folkeskole til efterskole, gymnasie til universitet,
hjemmeboende til udeboende – har stammen givet mig udfordringer, som jeg med tiden
har lært at tackle bedre og bedre.

Særligt gennem min tid på universitetet har jeg arbejdet
med en række fysiske og psykiske værktøjer, som hjælper mig med at komme gennem de
svære situationer. Jeg kan også fortælle om, hvordan jeg har brugt musikken, som altid
har været en vigtig del af mit liv, i forbindelse med min stammen. I mine hårde perioder
med lavt selvværd har musikken været et sted, hvor jeg har følt, at jeg kunne deltage på
lige fod med andre. Her er det nemlig den kreative og musikalske samtale, der er i fokus;
ikke den verbale.

Min stammen udfordrer mig stadig hver dag, men jeg bliver samtidig klogere på den.
Denne gradvise forståelse og accept af min stammen er vigtig for mig. Det vil jeg meget
gerne fortælle om.

Kontakt
Telefon: 29 90 31 06
E-mail: eb@fsd.dk

Cecilie Meldgaard Hansen

Cecilie Meldgaard Hansen

Ambassadør

Jeg hedder Cecilie og er fra 1997.

Til dagligt læser jeg en civilbachelor i geofysik -og rumteknologi på DTU. 

Jeg har stammet så længe jeg kan huske og har fået hjælp til min stammen lige siden jeg startede folkeskolen da jeg dengang var meget stille og usikker på mig selv. Blandt andet har jeg haft adskillige talepædagoger, været til stammetræf på Bornholm og i Ribe med Stammeforeningen Danmark og gået til psykolog. Men det jeg personligt fandt mest gavnende var faktisk hypnoseterapi. Med alle disse hjælpemidler og erfaringer har jeg med alderen lært at blive meget mere udadvendt, stærk og åben. Dette bunder i at jeg nu accepterer min stammen og er meget åben om at tale om den. 

Jeg oplever ofte at folk ikke ved hvad det vil sige at stamme og griner af mig når jeg snubler over mine ord fordi de tror jeg laver sjov. Derfor vil jeg gerne som ambassadør bidrage til at udbrede mere information om det at stamme, samt motivere stammere til at man sagtens kan være åben, acceptere sig selv og opnå hvad man sætter sig for på trods af sin stammen. 

Kontakt
Telefon: 41 43 63 78
E-mail: ch@fsd.dk

Brandon Tran

Brandon Tran

Ambassadør

Jeg hedder Brandon og er født i 1993.

Jeg er oprindeligt vokset op i Odense, men flyttede til København i forbindelse med mit arbejde som optometrist. Jeg har stammet siden min barndom, men fik aldrig gjort noget ved det, da mine forældre ikke opfattede den som et talehandicap.

Det var først omkring folkeskole at jeg blev mere opmærksom på min stammen, og det var især fremlæggelser foran hele klassen, der kunne fremprovokere det hele. I starten følte jeg mig flov, og jeg begyndte at undgå bestemte vendinger, ord og formuleringer for at skjule min stammen over for klassekammerater, venner og familie.

Dog er jeg de seneste par år blevet mere åben over for min omgangskreds angående min stammen og de adskillige snakke med dem har hjulpet utroligt meget på hvordan jeg selv opfatter den – og til dels hvordan den opfattes hos andre. Det har givet mig et helt nyt perspektiv, og jeg har sidenhen accepteret stammen som en del af mit liv uden at den skulle have en negativ indflydelse på mine karrierevalg samt mit sociale liv.

Som ambassadør for stammeforeningen kan jeg fortælle om mine erfaringer med stammen gennem min opvækst og hvordan den har påvirket mig. Jeg kan fortælle om min rejse fra at “gå i stå” foran klassekammerater til at arbejde i et erhverv, hvor man dagligt skal kommunikere og føre samtaler med en masse forskellige mennesker. Slutteligt ønsker jeg at pointere, at det ALDRIG er for sent at åbne op for sine tanker omkring stammen og selvom det kan virke som en kæmpe udfordring at tage det første skridt, så vil du altid have en støtte i mig.

Kontakt
Telefon: 93 85 85 97
E-mail: bhmtran@gmail.com

Bliv medlem af foreningen

Tilmelding til træf 2024

Kommende arrangementer

Sekretariatets telefontid

Mandag kl. 10.30 -12.00

Telefon : 3049 2696

E-mail : kmt@fsd.dk