Gitte er uddannet logopæd, hun stammer selv og arbejder med McGuire.

 Af Erling Jensen, ansvarshavende redaktør.

 Hun fortæller om sig selv:

– Jeg er 47 år og har stammet siden jeg var helt lille. Min far stammer. Jeg har tre drenge, som alle har haft en periode med stammen, da de var i 3 – 5 års alderen. Mit yngste barn er fortsat med at stamme. Han er i dag 13 år. 

– Jeg har i hele min tid i Folkeskolen været tilknyttet en talepædagog. Som ung var jeg i en længere periode tilknyttet Taleinstituttet i Århus. I 2012 var jeg på mit første McGuire kursus, så samlet set har jeg arbejdet med min stammen siden jeg var barn, og jeg ved, at jeg resten af mit liv skal arbejde med min stammen. Min stammen forsvinder ikke, men jeg kan arbejde med den, så den ikke kommer til at bestemme over, hvad jeg gerne vil sige og gøre. 

I min familie har vi altid talt åbent om stammen, hvilket også har været en god hjælp for mig. Jeg har ikke følt mig alene med min stammen. 

 Hver især har mine stammebehandlinger været et godt springbræt til den næste stammebehandling, som jeg deltog i.  McGuire-programmet har været mit seneste tiltag for at arbejde med min stammen. Det, jeg især har fået ud af McGuire Programmet, er selve teknikken, som virker for mig. Det kræver dog, at jeg øver mig og holder teknikken ved lige. Samtidig har det været meget givende for mig at blive en del af et McGuire-fællesskab, hvor vi alle har stammen med os hver dag. Vi har gode samtaler om stammen, stammeangsten som rammer os, og vi hjælper hinanden med at holde fast i arbejdet med vores stammen. 

Jeg arbejder som tale-hørekonsulent i Randers Kommune og har i en årrække arbejdet i stammeområdet, men har lige nu valgt at fordybe mig i andre logopædiske områder, fortæller Gitte Lassen Dam.