Samtalegruppe for voksne med stammen

Stammeforeningens lokalafdeling i Aarhus arrangerer i samarbejde med psykolog Greta Lund en samtalegruppe for voksne med stammen. Gruppen mødes fem gange i løbet af efteråret 2023.Tilmeld dig her.

Formål og indhold

At have en stammeproblematik kan være et indgribende livsvilkår. Støtten til mennesker, der stammer, er begrænset, og behovet er ofte større end det, der kan opfyldes af offentlige tilbud. Det er alment kendt, at mødet mellem mennesker, der stammer, kan medvirke til et mere positivt syn på egen stammen hos den enkelte.

Med dette udgangspunkt tilbyder Stammeforeningens lokalafdeling i Aarhus mulighed for at deltage i en samtalegruppe. Formålet er at give voksne, der stammer, mulighed for at mødes i en gruppe af ligesindede. Gruppen faciliteres af psykolog Greta Lund, men der vil ikke være tale om et terapeutisk forløb. I stedet vil samtalegruppen være af mere uformel karakter.

I gruppen vil fokus være på, hvordan det er at leve med stammen. Udgangspunktet vil være emner som accept, det sociale liv, angst, selvværd og kærlighed. Det præcise indhold bliver tilpasset løbende af gruppelederen med udgangspunkt i gruppens ønsker og dynamik. Der er ikke behov for, at man som deltager forbereder sig, men det forventes, at man bestræber sig på at møde op på de aftalte mødegange.

Tid og sted

Samtalegruppen finder sted hen over efteråret 2023 på følgende tirsdage, alle gange fra klokken 17 til 19:

  • 5. september.
  • 26. september.
  • 24. oktober.
  • 14. november.
  • 5. december.

Gruppen mødes i Frivilligcenter Aarhus, Sønder Allé 33 8000, Aarhus C.

 

Tilmelding

Samtalegruppen er et gratis tilbud til Stammeforeningens medlemmer. Er du ikke allerede medlem af foreningen, kan du melde dig ind her. Tilmelding til selve gruppen sker efter først-til-mølle-princippet ved at udfylde formularen, der findes her. Tilmeldingsfrist er tirsdag den 22. august.
 
Om Gruppelederen

Greta Lund er uddannet psykolog i 1997. Hun har gennem de seneste 8 år haft kontakt til voksne med en stammeproblematik. Greta har været ansat på Institut for Kommunikation og Handicap i Aarhus gennem en 6-årig periode, hvor hun var tilknyttet stammeafdelingen. I dag arbejder hun som selvstændig psykolog.

Spørgsmål og andre henvendelser

Har du spørgsmål eller andre henvendelser vedrørende tilbuddet, kan du skrive til Stammeforeningens formand Emil Bækdahl på mail eb@fsd.dk.