Hvordan har Peter Nielsen det i dag? 

 

Peter har stadig udfordringer med sin stammen, men har et godt liv.  Han arbejder stadig på kvægfarmen på Mors, og er flyttet sammen med Laura i Thisted. 

Af redaktør Erling Jensen, Stammeforeningen. 

 

For nogle år siden medvirkede Peter Nielsen i en TV udsendelse på TV2 om stammen, en TV- udsendelse som journalist Erik Holm var med til at lave research på. I TV-udsendelsen oplevede vi, hvor store problemer Peter havde med kraftige blokeringer, så han kunne sidde fast i ordene i flere minutter. Min kone og jeg har ofte talt om, at vi fik ondt i maven over at opleve Peters store taleproblemer, men også at vi var så imponerede, da han i forbindelse med deltagelsen i Mc-Guirre-Programmet skulle stille sig op på en trækasse midt på gågaden i Århus og fortælle hvem han var m.m. Peter klarede opgaven på bedste måde, og han havde tydeligt fået et helt nyt liv, og det rørte os meget.  

Peter har stadig udfordringer med sin stammen, men har et godt liv.

 

Samtale med Henrik Hartmann Nielsen gjorde, at jeg kontaktede Peter Nielsen 

For en godt en uge siden fortalte Henrik Hartmann Nielsen fra Køge, at han havde haft en periode, hvor han havde meget svært ved at sige Nielsen, når han ringede til nogen. Det hjalp ham, da han ringede til sin gode ven Peter Nielsen, som han kendte fra McGuirre kurserne. Henrik vidste jo egentlig godt, at han skulle i gang med at træne med vejrtrækningen og være opmærksom på, hvor hurtigt han talte, men det hjalp meget at få en god snak med Peter Nielsen.

Samtalen med Henrik Hartmann Nielsen medvirkede til, at jeg besluttede at kontakte Peter Nielsen for at høre, hvordan han havde det i dag. 

Peter arbejder stadig på kvægfarmen på Mors.

 

Da jeg ringede til Peter, var han på vej fra Thisted til kvægfarmen på Mors. Her arbejder han stadig med malkekøer og opdræt sammen med indehaveren og to kolleger. Jeg blev selvfølgelig nysgerrig og spurgte, om han ikke mere boede sammen med sine forældre på Mors. Nej – han var flyttet sammen med sin kæreste Laura, og det gav selvfølgelig nogen kørsel, men det er bare så dejligt, lød det fra Peter, der i dag er 28 år.

Jeg kunne høre, at Peter ikke havde nogen væsentlige problemer med at snakke i telefonen og spørger da også, hvordan han i dag har det med sin stammen. Det varierer en hel del. Faktisk har  han ikke de store problemer at tale telefon, men ind i mellem kan der i andre sammenhænge komme situationer, hvor han som tidligere har blokeringer. Jeg spurgte så, om han har fået opfølgende Mc-Guirre kurser, eller han på anden måde har har holdt træningen ved lige. 

Peter er flyttet ind hos Laura i Thisted.

 

– Der har ikke været nogen opfølgende Mc-Guirre-kurser, og han har kun mødt lederen, Daniel Kusk, en enkelt gang. Han vidste jo, at det var nødvendigt at holde træningen ved lige, hvor det specielt var væsentligt at træne vejrtrækningsøvelser og arbejde med at taletempoet, der ikke måtte løbe løbsk, men skulle kontrolleres. For at få hjælp til træningen er det en del af Mc-Guirre-Programmet, at han har en coach, som han gratis kan kontakte, hvis det er nødvendigt. Peter har i løbet af en fjorten dages periode samtaler med coachen Henrik Thygesen, hvilket betyder meget og giver ham en del tryghed. Han interesserer sig for fugle, og kender da også mange arter. Fodbold og håndbold har også Peters store interesse, og så er han meget interesseret i musik.  Peter overvejer også på et tidspunkt at blive politisk aktiv. Han holder sig bestemt ikke tilbage, men har fået vældig mod på livet.

Peter hygger sig sammen med Laura.

 


Tidligere har der i FSD NYT og på hjemmesiden været følgende artikler om Peter:

Hvis I kan hjælpe Peter giver jeg stegt ål

Peter Nielsen medspeaker