Ambassadører

 

At få en ambassadør ud er et tilbud til alle som vil høre

Hvordan vi som stammere eller forældre til børn, der stammer, har oplevet at have stammen tæt inde på livet

samt oplysninger om Stammeforeningen i Danmark (FSD)

Konkrete fakta omkring stammen

Vi tager ud på skoler og uddannelsesinstitutioner for at snakke med børn, unge og lærere, på arbejdspladser eller til konkrete arrangementer som træf/temadage for stammere

Vi snakker også med ”bekymrede forældre”, supplerer talepædagogerne i  deres arbejde med stammegrupper, tager ud i forbindelse med International Stammedag og andre lignende arrangementer

 

Ingen opgave er for lille eller for stor

Vi dækker geografisk hele Danmark

Vi ønsker at give det bedste tilbud og service, og derfor vil du altid kunne få en ambassadør til et arrangement

Ovenstående er et gratis tilbud under Stammforeningen i Danmark (FSD)

Vi  arbejder helt frivilligt og ulønnet – så tøv ikke med at kontakte os

Har vi vakt jeres interesse og ønsker I besøg af en ambassadør, så kontakt:

Sekretariatet på tlf. 30 49 26 96, E-mail: kmt@fsd.dk

Lidt om de enkelte Ambassadører

Martin Olsen

Martin Olsen

Ambassadør

Mit navn er Martin og jeg er fra 1993.

Til dagligt er jeg bosat i Aarhus og arbejder på nuværende tidspunkt som fysioterapeut, men skal højest sandsynlig til at studere igen fra sommeren 2024.

Baggrund
Jeg kan ikke huske en Martin uden stammen, så den har været der hele i mit liv. Min stammen var primært kendetegnet ved hårde blokeringer, som har været en stor udfordring i hverdagen og i skolen. Det medførte, at jeg var meget genert, stille og indadvendt og dermed holdte mig fra flere sociale dele, samt havde en masse negative tanker omkring mig selv. Jeg har været i flere forløb gennem mit liv; både gruppeundervisning, én til én talepædagog såvel som psykolog. Det har helt sikkert været én til én forløb, jeg har haft størst glæde af. Her er der virkelig blevet arbejdet intensivt med min stammen og på at bearbejde en masse følelser, oplevelser og tanker.
I dag er jeg en helt anden person, som nyder at være social og møde nye mennesker og hvor stammen kun fylder meget lidt.

Hvad kan jeg fortælle om?
For det første kan jeg fortælle min historie som stammer, hvor jeg er gået fra en meget indadvendt, usikker dreng med mange ar på sjælen, som ikke vil åbne op omkring sine tanker til en mand med et arbejde og en hverdag, hvor jeg elsker at være social, ikke føler mig begrænset af stammen og er åben omkring dén og mine tanker. Det har krævet en stor personlig indsats og har været en lang rejse med utallige hårde kampe og tårer, men jeg håber at min historie kan inspirere andre.
Desuden vil jeg kunne fortælle, hvordan det er at være ung med et talehandicap, hvor man føler sig hindret talemæssigt, såvel som socialt i skolen og i sin vennekreds. Der er samtidig også mange forældre, som er bekymret på barnets vegne og har mange tanker omkring fremtiden.

Der er alt for få, der ved hvad stammen er. Som ambassadør, vil jeg gerne være med til at udbrede netop denne information og hvordan man som individ bør agere, når man møder en der stammer. Slutteligt håber jeg at kunne inspirere og motivere andre stammere, og at man sagtens kan opnå det man sætter sig for.

Hvor tilbyder jeg foredrag?
Jeg tilbyder foredrag i Aarhus området og hele Jylland.

Kontakt
Telefon: 28 25 30 26
E-mail: m-olsen26@hotmail.com

 

Emil Bækdahl

Emil Bækdahl

Ambassadør

Mit navn er Emil, og jeg er en årgang 1997.

Jeg har stammet lige så længe, jeg kan huske og
har gennem hele mit liv haft min gang hos talepædagoger, psykologer og i
stammegrupper. Her har jeg på forskellig vis arbejdet med de udfordringer, jeg har mødt
på vejen.

Jeg kan først og fremmest fortælle om min historie med stammen som en uundgåelig
rejsekammerat. Gennem skift af miljø – fra folkeskole til efterskole, gymnasie til universitet,
hjemmeboende til udeboende – har stammen givet mig udfordringer, som jeg med tiden
har lært at tackle bedre og bedre.

Særligt gennem min tid på universitetet har jeg arbejdet
med en række fysiske og psykiske værktøjer, som hjælper mig med at komme gennem de
svære situationer. Jeg kan også fortælle om, hvordan jeg har brugt musikken, som altid
har været en vigtig del af mit liv, i forbindelse med min stammen. I mine hårde perioder
med lavt selvværd har musikken været et sted, hvor jeg har følt, at jeg kunne deltage på
lige fod med andre. Her er det nemlig den kreative og musikalske samtale, der er i fokus;
ikke den verbale.

Min stammen udfordrer mig stadig hver dag, men jeg bliver samtidig klogere på den.
Denne gradvise forståelse og accept af min stammen er vigtig for mig. Det vil jeg meget
gerne fortælle om.

Kontakt
Telefon: 29 90 31 06
E-mail: eb@fsd.dk

Cecilie Meldgaard Hansen

Cecilie Meldgaard Hansen

Ambassadør

Jeg hedder Cecilie og er fra 1997.

Til dagligt læser jeg til sygeplejerske i København.

Jeg har stammet så længe jeg kan huske og har fået hjælp til min stammen lige siden jeg startede folkeskolen da jeg dengang var meget stille og usikker på mig selv. Blandt andet har jeg haft adskillige talepædagoger, været til stammetræf på Bornholm og i Ribe med Stammeforeningen Danmark og gået til psykolog. Men det jeg personligt fandt mest gavnende var faktisk hypnoseterapi. Med alle disse hjælpemidler og erfaringer har jeg med alderen lært at blive meget mere udadvendt, stærk og åben. Dette bunder i at jeg nu accepterer min stammen og er meget åben om at tale om den.

Jeg oplever ofte at folk ikke ved hvad det vil sige at stamme og griner af mig når jeg snubler over mine ord fordi de tror jeg laver sjov. Derfor vil jeg gerne som ambassadør bidrage til at udbrede mere information om det at stamme, samt motivere stammere til at man sagtens kan være åben, acceptere sig selv og opnå hvad man sætter sig for på trods af sin stammen.

Derudover vil jeg også gerne hjælpe forældre til børn der stammer med at håndtere de udfordringer de kan støde på, og forsikre dem om at man sagtens kan få et godt og velfungerende liv som stammer.

Kontakt
Telefon: 41 43 63 78
E-mail: ch@fsd.dk

Niels Gudemoes Iversen

Niels Gudemoes Iversen

Ambassadør

Mit navn er Niels, og jeg er er fra 1993. Til dagligt arbejder jeg som konsulent i et mellemstort konsulenthus i København. Oprindeligt kommer jeg fra Als, en vidunderlig ø i det sønderjyske.

Som barn og op igennem mine teenageår var stammen en stor hæmsko for mig. Min stammen var primært kendetegnet af blokeringer, hvilket jeg tydeligt husker som en stor udfordring i forskellige sammenhænge. Derfor har jeg brugt adskillige timer sammen med talepædagoger privat, i folkeskolen og på stammetræf.

Det var en hård kamp for mig at lære at kontrollere min stammen, men med stædighed, vedholdenhed og stor opbakning fra familie og venner lykkedes det. I dag stammer jeg på et niveau hvor det kun i meget lille grad hæmmer mig i det daglige.

Mine erfaringer med stammen, hvordan man lærer at opnå kontrol over stammen og generelt udbrede kendskabet til det at have et talehandicap, er grunden til at jeg er ambassadør for stammeforeningen. Jeg ønsker at inspirere og motivere stammere og deres pårørende til at arbejde målrettet med stammen, og stræbe efter at leve så normalt et liv som muligt selvom man stammer. Det kan man nemlig godt.

Kontakt
Telefon: 24 26 25 15
E-mail: ngi@carve.dk

Dorte Krogh

Dorte Krogh

Ambassadør

Jeg hedder Dorte Krogh og er ikke stammer, men mor og pårørende.

Min søn Simon stammer – og vi har haft stammen med i rygsækken gennem 20 år.

Jeg er ambassadør, fordi jeg gerne vil videregive, hvad jeg har lært af min søn, og af andre med unge, som stammer. Jeg ønsker at bidrage til, at vi som voksne, venner, forældre, familie og pårørende får indsigt i, og ikke mindst forståelse for, hvad det livsvilkår betyder, når vores nære stammer.

Hvordan er det at være forælder, når de er små, store, større og voksne.

Kommunikation til og med familie og venner.

At arbejde med sin stammen i hverdagen.

Og det vigtige samarbejde med talepædagogen.

Jeg fortæller også om Stammeforeningens tilbud og om McGuire programmet, som vi også har været en del af. Noget er rigtigt for nogen, andet er rigtigt for andre.

Jeg er stolt af at være pårørende i dette selskab af ambassadører. De ved hvad det vil sige at være fighter. At tage fat om de største barrierer, som for andre kan være ligetil. Jeg oplever også at vi som ikke stammer rummer de samme barrerier – og dem skal vi vende til drivkraft for det vi ønsker i livet.

Vi skal vende frygt til lyst … i øvrigt det suverænt bedste råd jeg fik da Simon var 4 år, som blev det bærende motto i hans opvækst.  

Om mig. Jeg arbejder som selvstændig rådgiver med strategisk ledelsesudvikling og kulturforandring som strategi-implementering. Derudover er jeg professionelt bestyrelsesmedlem, giver 1:1 ledersparring, og arrangerer bestyrelsesrejser til Grønland.

Både privat og arbejdsmæssigt er jeg drevet af at samle mennesker med mål og mening. Altid baseret på værdierne og forankret i hvem du er, hvad du vil stå for og blive husket på.

Kontakt
Telefon: 41 69 12 82
E-mail: dk@dortekrogh.com

Bliv medlem af foreningen

Tilmelding til træf 2024

Kommende arrangementer

Sekretariatets telefontid

Mandag kl. 10.30 -12.00

Telefon : 3049 2696

E-mail : kmt@fsd.dk